Comté
Comté is een bijzonder kaasje afkomstig uit het Franse Jura gebergte. Comté kaas wordt gemaakt van rauwe melk en heeft een pikante smaak met nootachtige tonen. Heerlijk voor bij de lunch, in warme gerechten of als smeltkaas.
Comté kaas
Comté is een welbekende Franse bergkaas, afkomstig uit de Jura, uit de Franche Comté. Deze heerlijke franse kaas wordt sinds 1958 beschermd met het AOP-keurmerk. Hier zitten wel een aantal voorwaarden aan waar de kaas aan moet voldoen.
Zo mag er onder andere alleen rauwe melk gebruikt worden die afkomstig is uit het Jura gebergte. De koeien die deze melk mogen leveren moeten afkomstig zijn van de rassen Montbéliard, de Franse Simmentaler of een kruising tussen deze twee rassen.
Daarnaast eten de koeien enkel gras, kruiden en bloemen. Dit resulteert in een pikant kaasje met heerlijke nootachtige tonen.
Comté serveren
Comté is een heerlijk stukje kaas om te eten tijdens de lunch. Daarnaast leent de unieke smaak van deze Franse kaas zich ook uitstekend om verwerkt te worden in verschillende warme gerechten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een haritige taart, fondue of een soufflé. De mogelijkheden zijn ongekend.
Het is natuurlijk ook mogelijk om deze bijzondere kaas te serveren op een kaasplankje. Een witte droge wijn is heerlijk in combinatie met een stukje Comté kaas. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Chardonnay of een Sauvignon Blanc.
- Erg lekkerSmaakvolle rauwmelkse kaas. Erg lekker op zuurdesem of bij de borrel.
- Al mijn favoriete kazen op 1 adresNiet overal vind je een Saint Agur, een Morbier of een Comte samen met wat andere kaasjes op 1 adres online.
- Niet mijn favorietVoor de borrel vind ik deze niet zo, bijzonder nootachtig. Je moet er van houden mijn vriend vindt hem wel lekker.
- uitstekendHeerlijke kaas en snel in huis. Goed verpakt.
Is helemaal top. - Stevige kaasStevige kaas, zowel van structuur als van smaak. En must op elke borrelplank.
Art.nr. | 0054 |
---|---|
Merk | Hoogendoorn Kaas |
Art.nr. | 0054 |
---|---|
Merk | Hoogendoorn Kaas |
Land van herkomst | Frankrijk |
Herkomst | Jura |
Smaak | Pikant, Nootachtig |
Melksoort | Koemelk |
Vetgehalte | 48+ kaas |
Gepasteuriseerd | Niet gepasteuriseerd |