Fondue kaas
Zet u binnenkort de kaasfondue op tafel, maar bent u nog op zoek naar een geschikte kaassoort voor de fondue? Voor kaasfondue bent u niet aangewezen op slechts één soort kaas. U kunt namelijk verschillende soorten kaas gebruiken. Ieder kaassoort kent zijn eigen unieke smaak en zijn eigen smeltgedrag. Bekijk ons assortiment en bestel de lekkerste kaas voor de fondue online op Hoogendoornkaas.nl.
- Kaltbach Zwitserse Fondue Kaas
Kant en klare Zwitserse kaas voor de kaasfondue. Een heerlijke combinatie van de Zwitserse kazen Gruyère en Emmentaler, bereidt met een zeer smakelijke mix van ingrediënten en specerijen.
Lees verder€ 10,99 - Zwarte Truffel & Pecorino Romano Crème
Zwarte Truffel & Pecorino Romano Crème is een veelzijdige saus die je aan elk gerecht kan toevoegen. Deze heerlijke crème op basis van Pecorino Romano kaas en zwarte truffel is perfect als pasta saus, bij groente gerechten, antipasti en vleesgerechten. Ook een smaakvolle toevoeging aan de kaasfondue en het kaasplankje.
Lees verder€ 12,95 - Witte Truffel & Parmigiano Reggiano Crème
Geniet van de rijke en verfijnde smaak van Witte Truffel & Parmigiano Reggiano Crème. Deze culinaire crème is veelzijdig te gebruiken in pasta gerechten, groente, antipasti, dip en als smaakmaker in de fondue. Een perfecte combinatie van Parmigiano Reggiano en witte truffel voor een onvergetelijke smaakbeleving.
Lees verder€ 14,95 - Eekhoorntjesbrood & Witte Truffel saus
Met een heerlijke smeuïge combinatie van witte truffel, eekhoorntjesbrood paddenstoelen en extra virgin olijfolie is deze saus perfect voor pasta's. Daarnaast ook als smaakmaker in de fondue.
Lees verder€ 12,95 - Franse Emmentaler
Franse Emmentaler is een heerlijke stevige kaas met een heerlijke nootachtige smaak. Kenmerkend zijn de grote ogen, de gaten in de kaas maakt dat dit een van de bekendste gatenkazen ter wereld is.
Lees verder€ 3,99 - Emmentaler geraspt
Franse Emmentaler is een heerlijke stevige kaas met een heerlijke nootachtige smaak. De kaas is in zijn geraspte vorm uitermate geschikt om te verwerken in de keuken.
Lees verder€ 4,45 - Gruyère
Misschien wel een van de bekendste kazen ter wereld. Gruyère is een zeer bijzondere kaas die een volromig mondgevoel geeft en een zeer unieke aromatische pikante smaak heeft.
Lees verder€ 6,25 - Gruyère geraspt
Gruyère is een wereldberoemde Zwitserse harde kaas. De kaas geeft een volromig mondgevoel en heeft een heerlijke aromatische pikante smaak. Speciaal voor u geraspt zodat u hem met het grootste gemak kunt verwerken in verschillende gerechten.
Lees verder€ 2,59 - Comté
Comté is een bijzonder kaasje afkomstig uit het Franse Jura gebergte. Comté kaas wordt gemaakt van rauwe melk en heeft een pikante smaak met nootachtige tonen. Heerlijk voor bij de lunch, in warme gerechten of als smeltkaas.
Lees verder€ 6,25 - Comté geraspt
Comté is een pikante rauwmelkse kaas met nootachtige tonen, afkomstig uit het Franse Jura gebergte. Uitermate geschikt om te verwerken in een kaasfondue of om te gebruiken voor het gratineren van warme gerechten.
Lees verder€ 2,59
Kaas voor kaasfondue
Kaasfondue komt van oorsprong uit de Zwitserse Alpen. Deze is te verkrijgen in een voor verpakking maar uiteraard ook vers samen te stellen. Er bestaat een mogelijkheid om heerlijk te kaasfonduen met Hollandse kazen. Boerenkazen zijn hier bij uitstek voor geschikt. Wij bieden u de service om deze kaas in juiste hoeveelheden, te verdelen, te raspen en te verpakken.
Kaasfondue tips om te dippen
Stokbrood is het meest gebruikte ingrediënt om in de gesmolten kaas te dopen. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer andere lekkere alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan verse cherrytomaatjes, paprika, champignons, bloemkool- en broccoliroosjes. Probeer ook blokjes ham of salami. Als alternatief voor stokbrood zijn Turks brood en roggebrood zeer geschikt. Genoeg keuze om te variëren!
Kaasfondue maken
Onderstaand nemen wij u in een aantal stappen mee hoe u eenvoudig het basisrecept voor een kaasfondue maakt. Per persoon kunt u uitgaan van 200 gram kaas. Onderstaande hoeveelheden zijn afgestemd op kaasfondue voor 4 personen (800 gram fonduekaas).
- Breng de kaas op kamertemperatuur.
- Rasp de kaas of snijdt in hele klein stukjes.
- Plet een teentje knoflook en wrijf de fonduepan ermee in. Voor een sterkere knoflooksmaak kunt u ook de knoflook persen en meekoken.
- Giet 250ml droge witte wijn in de pan en breng langzaam aan de kook tot het licht bruist.
- Voeg een klein scheutje citroensap toe (1 eetlepel is voldoende).
- Voeg de kaas beetje bij beetje toe en laat het al roerend smelten.
- De kaas niet te lang verhitten en koken, anders krijgt het een rubberachtige structuur.
- De fondue op smaak brengen naar wens met zout, peper en nootmuskaat.
- Kaasmengsel kunt u eventueel met maïzena en bloem binden tot er een geheel ontstaat.
Online kaas voor kaasfondue kopen
Kaasfondue is niet alleen lekker, maar ook ontzettend gezellig om te doen. Samen met uw geliefde, vrienden of familie. Kaasfonduepan op tafel, verse ingrediënten en een smaakvol glas wijn. Een goede kaas voor avondje kaasfondue koopt u gemakkelijk en snel bij ons online. Wij bezorgen op ieder gewenst adres in Nederland, dus ook bij u thuis!
Kaasfondue bestellen
Op zoek naar gemak? Bij ons kun je kaasfondue kopen kant en klaar, gemaakt van de beste kazen. We leveren deze in een kaasfondue pak, maar de smaak blijft onovertroffen. Liever geen kaasfondue uit pak? Kies dan uit onze selectie van verse Zwitserse of Franse kazen, perfect om thuis tot een heerlijke kaasfondue te smelten.