Onze extra belegen komijnekazen hebben een pittige nootachtige smaak. De komijnzaadjes worden tijdens het kaasmaken door de massa heen geroerd. Dit zorgt ervoor dat nootachtige smaak zich mooi kan verspreiden over de hele kaas.
De kazen worden vervolgens op houten planken gerijpt in ons eigen rijpingshuis. Daar krijgen krijgen ze minimaal 26 weken de tijd om te rijpen. Deze tijd hebben onze kazen nodig om lekker op smaak te komen. Het eindproduct is een heerlijke pittige en nootachtige smaak.
De komijnplant
Deze plant komt van orgine uit het Midden-Oosten en behoort tot de schermbloemfamilie. De zaadjes zitten verborgen in de vruchten van deze planten. De aromatische zaadjes hebben een licht peperige en nootachtige smaak.
Extra belegen hele komijnekaas verwerken
Onze extra belegen komijnekaas is nog goed snijdbaar en dat smaakt heerlijk op bijvoorbeeld een boterham. Het is natuurlijk om deze kaas te eten tijdens de borrel, op een kaasplankje of gewoon uit het vuistje.
Probeer ook eens een keer extra belegen komijnekaas te verwerken in een van uw gerechten. Dankzij de kruidige zaden krijgen al uw gerechten een heerlijke pittige bite.