Deze jong belegen komijnekaas is heerlijk romig en nootachtig van smaak. Tijdens het bereidingsproces van deze kazen worden komijnzaadjes toegvoegd en worden ze door de massa geroerd. Dit zorgt ervoor dat de zaden verspreid worden over de hele kaas.
Vervolgens worden onze komijnekazen gerijpt in ons traditionele rijpingshuis op houten planken. Na ongeveer 12 weken zijn onze jong belegen komijnekazen klaar. Dit resulteert in een heerlijke milde nootachtige smaak.
De komijnplant
Deze plant komt van orgine uit het Midden-Oosten en behoort tot de schermbloemfamilie. De zaadjes zitten verborgen in de vruchten van deze planten. De aromatische zaadjes hebben een licht peperige en nootachtige smaak.
Jong belegen hele komijnekaas verwerken
Komijnekaas is heerlijk op een bruine boterham. In deze combinatie komt de romige smaak van deze kaas goed naar voren. Het natuurlijk ook erg lekker om deze kaas gewoon uit het vuistje te eten, bij de borrel of op een kaasplankje.
Jong belegen komijnekaas is ook erg goed te verwerken in verschillende warme gerechten. Zo kunt u deze kaas goed gebruiken in bijvoorbeeld een hutspot of wanneer u pannenkoeken gaat bakken.