Onze oud Stolwijkse kazen krijgen minimaal 1 jaar de tijd om rijpen. Hierdoor krijgen deze kazen de tijd om een stevige pikante smaak te ontwikkelen die wordt het beste omschreven kan worden als een ware smaaksensatie.
Puurder dan Stolwijkse kaas kan kaas niet worden. Aan de basis van deze kazen ligt dagverse melk. Vervolgens worden deze kazen met de hand gemaakt. Alles in het proces heeft invloed op de kazen. Zelfs het voer van de koeien heeft invloed op de smaak van deze kazen.
De laatste stap in het proces is het rijpen van de Stolwijkse kazen. Onze kazen worden nog steeds op traditionele wijze gerijpt in ons rijpingshuis. Op houten planken worden onze kazen gelegd waar ze regelmatig worden omgedraaid. Dit zorgt ervoor dat de kazen gelijkmatig rijpen.
Stolwijkse Boeren oud snijdbaar verwerken
Stolwijkse oude kaas is een ware trakatie voor iedere kaasliefhebber. Ondanks zijn leeftijd laten deze kazen zich nog goed schaven en snijden. Deze pikante lekkernij is hierdoor fantastisch op brood.
Deze Stolwijkse oude kaas laat zich ook prima verwerken in verschillende gerechten. De kaas laat zich mooi smelten maar blijft nog lekker pikant na het verwarmen. Deze kaas is ook heerlijk om te serveren op een kaasplankje.