Gatenkaas

Gatenkaas

Gatenkaas is een populaire soort kaas die zijn naam dankt aan de karakteristieke gaten in de structuur. Gaten kaas komt oorspronkelijk uit Nederland, waar het vaak wordt genoemd als Hollandse gatenkaas. 

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
4 producten
  1. Tynjetaler | Hele kaas

    Heerlijke Boeren gatenkaas van Friese bodem. Onze hele Tynjetaler weegt ongeveer 11 kilo en kan het beste omschreven worden als een heerlijke nootachtige kaas met een verfijnde stallige smaak.

    Lees verder
    Regular Price € 150,00 Special Price € 135,00
  2. Tynjetaler
    Waardering:
    94%

    Heerlijke gatenkaas van Friese bodem. Tynjetaler kan het beste omschreven worden als een heerlijke nootachtige kaas met een verfijnde stallige smaak.

    Lees verder
    € 7,99
  3. Emmentaler geraspt
    Waardering:
    93%

    Franse Emmentaler is een heerlijke stevige kaas met een heerlijke nootachtige smaak. De kaas is in zijn geraspte vorm uitermate geschikt om te verwerken in de keuken.

    Lees verder
    € 4,45
  4. Leerdammer
    Waardering:
    91%

    De Leerdammer kaas is een van de bekendste gatenkazen van Nederland. Heerlijk mild, zoet en nootachtig van smaak.

    Lees verder
    € 5,99
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
4 producten
Lees meer Toon minder

Friese gatenkaas

Friese gatenkaas is bijzonder vanwege zijn rijke, pittige smaak. De kaas wordt volgens eeuwenoude tradities bereidt. De bekende gaten ontstaan door gasvorming tijdens het rijpen, wat bijdraagt aan de textuur en smaak. Deze kaas, wordt vaak geproduceerd door ambachtelijke boeren, wat de trots en de kwaliteit van de Friese kaastraditie weerspeigelt. Een bekende Friese gatenkaas is de Tynjetaler

Boeren gatenkaas

De boeren gatenkaas wordt op ambachtelijke wijze gemaakt en heeft een vollere, robuustere smaak. Deze kaas heeft een licht nootachtige ondertoon en een stevige, maar smeltende textuur, waardoor hij ideaal is voor sandwiches en snacks. Ben jij niet op zoek naar kaas met gaten? Dan hebben wij ook andere heerlijke Nederlandse kazen of Buitenlandse kazen.