Roombrie
De welbekende Franse witteschimmelkaas. Heerlijk vol romig van smaak met een zacht karakter. Erg lekker voor bij de borrel, maar kan ook uitstekend gegeten worden tijdens bijvoorbeeld de lunch.
Roombrie
Roombrie is een Franse witteschimmelkaas. Deze bekende romige kaas wordt, in tegenstelling tot de rauwmelkse klassieker, gemaakt van gepasteuriseerde melk. Het resultaat is een heerlijke volromige kaas met een zacht karakter.
Brie kent haar oorsprong in de gelijknamige historische regio Brie. Tegenwoordig zijn dit de departementen Seine et Marne en Île de France die ten noorden van Parijs liggen.
Roombrie serveren
Roombrie is een kaas die op verschillende momenten van de dag gegeten kan worden. Zo is deze kaas erg lekker voor op een boterham, tosti of pisotletje bij de lunch. Maar het is ook mogelijk om brie te verwerken in warme gerechten, hij smelt heerlijk door het gerecht heen. Daarnaast mag roombrie uiteraard niet ontbreken op een kaasplankje.
Wanneer u roombrie wilt serveren raden wij aan om de kaas ongeveer een half uur voor gebruik uit de koelkast te halen. Op deze manier komt de smaak van dit Franse kaasje het beste tot zijn recht.
Roombrie met een heerlijk glas wijn
Een lichte en fruitige rode wijn is heerlijk in combinatie met een stukje roombrie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een goed glas Merlot. Een frisse witte wijn is ook een heerlijke combinatie met dit Franse kaasje, zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling.
- ZachtIs zacht en romig. De smaak is heel lekker. Goede prijs kwaliteit verhouding.
- Perfecte smaakDit is ook een smeuïge en heerlijk Franse kaas vol van smaak.
- Fijn van smaakBrie is genieten met een glaasje ? Heerlijk zacht maar pas op je vingers.
- Heerlijk vers en smaakvolZo hoort brie te smaken, vergeet die supermarkt troep en bestel direct deze.
- Mild romigVolle romige smaak maar toch mild. Prima!
Ik geef deze kaas geen 10 maar een 11!
Art.nr. | 0059 |
---|---|
Merk | Hoogendoorn Kaas |
Art.nr. | 0059 |
---|---|
Merk | Hoogendoorn Kaas |
Land van herkomst | Frankrijk |
Smaak | Vol romig |
Melksoort | Koemelk |
Vetgehalte | 60+ kaas |
Gepasteuriseerd | Gepasteuriseerd |