Franse Emmentaler
Franse Emmentaler is een heerlijke stevige kaas met een heerlijke nootachtige smaak. Kenmerkend zijn de grote ogen, de gaten in de kaas maakt dat dit een van de bekendste gatenkazen ter wereld is.
Franse Emmentaler
De oorsprong van deze wereldberoemde gatenkaas ligt in Zwitserland, om precies te zijn in het dal Emmental in het kanton Bern. Op de Alpenweiden hadden de boeren veel koeien grazen die enorme hoeveelheden melk produceerden. Omdat de boeren te ver weg van de steden woonden konden ze de melk niet verhandelen en besloten ze er lang houdbare kaas van te maken: Emmentaler kaas. Kenmerkend zijn de grote gaten in deze kaas die hem een wereldberoemde gatenkaas maken.
De Emmentaler wordt eveneens in het Franse Alpengebied geproduceerd: de Franse Emmentaler. De kazen worden gemaakt met gepasteuriseerde melk en hebben een heerlijke nootachtige smaak.
Franse Emmentaler verwerken
De Emmentaler is heerlijke kaas om uit het vuistje te eten, op een boterham te doen of om te serveren op een kaasplankje. Heerlijk in combinatie met een volle witte wijn of een fruitige rode wijn.
Het is ook mogelijk om de kaas te verwerken in verschillende gerechten. Zo is deze Franse Emmentaler kaas heerlijk in bijvoorbeeld een kaasfondue met Gruyère. Het is natuurlijk ook mogelijk om deze kaas te gebruiken wanneer u gerechten wilt gratineren.
- Wat flauwHij is wat vlak van smaak maar dat is natuurlijk Emmentaler ook. We gaan de rest paneren en bakken.
- emmentaler ook weer superIn blokjes. Lekker puur om de smaak goed te proeven, zoals elke jaar weer blij met de kaas.
- Mooie gaten kaasMooie kaas om een heerlijke kaasfondue mee te maken. Vol van smaak.
- GoudDeze is lekker! Goede kaas! Precies zoals Franse kaas hoort te zijn.
- Een klassieke smaakGewoon een erg volwassen traditionele kaas. Niet verslikken in de gaten!
Art.nr. | 0045 |
---|---|
Merk | Hoogendoorn Kaas |
Art.nr. | 0045 |
---|---|
Merk | Hoogendoorn Kaas |
Land van herkomst | Frankrijk |
Smaak | Nootachtig |
Melksoort | Koemelk |
Gepasteuriseerd | Gepasteuriseerd |
Gethermiseerd | Nee |