Je kunt nu een Hoogendoorn Kaas cadeaukaart kopen. De cadeaukaart is in te wisselen in onze webshop of op de markt!
Zachte kaas

Zachte kaas

Zachte kazen zijn zacht van structuur waardoor u bij iedere hap geniet van de romige en zachte kaas. Ons assortiment zachte kazen bestaat uit buitenlandse kazen, gemaakt van koemelk, geitenmelk of schapenmelk. Kies uw favoriete zachte kaas en bestel hier gemakkelijk online.

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
16 producten
  1. Vacherin Mont d'Or
    Waardering:
    100%

    Vacherin Mont d’Or is een Frans kaasje met een romige, nootachtige en aromatische smaak. Qua structuur is hij erg zacht waardoor je hem met een lepel kunt uitlepelen. Deze kaas wordt voornamelijk in de oven verwarmd, er zijn veel recepten mee te vinden.

    Lees verder
    € 10,99
  2. Le Rustique Camembert
    Waardering:
    93%

    Rustique is een bijzondere Franse witte korstkaas, de smaak van dit kaasje is heerlijk romig en iets sterker dan die van roombrie. Heerlijk robuust met een intens karakter: een traktatie voor iedere kaasliefhebber!

    Lees verder
    € 5,25
  3. Roombrie
    Waardering:
    95%

    De welbekende Franse witteschimmelkaas. Heerlijk vol romig van smaak met een zacht karakter. Erg lekker voor bij de borrel, maar kan ook uitstekend gegeten worden tijdens bijvoorbeeld de lunch.

    Lees verder
    € 3,99
  4. Buffelmozzarella
    Waardering:
    91%

    Traditionele mozzarella uit het Zuid-Italiaanse Campana, per 200 gram. Heerlijk bij verschillende koude toepassingen, maar ook uiterst geschikt in warme gerechten.

    Lees verder
    € 3,50
  5. Burrata
    Waardering:
    100%

    Heerlijk zachte en romige Burrata uit Apulië, Italië. Zeer geschikt om te verwerken tot voorgerecht, maar kan ook uitstekend verwerkt worden tot hapjes voor bij de borrel. Verpakt per 250 gram.

    Lees verder
    € 5,99
  6. Reblochon de Savoie
    Waardering:
    88%

    Reblochon de Savoie is een Frans kaasje dat afkomstig is uit Haute-Savoie, het Franse Alpengebied. Deze gewassen korstkaas heeft een romige smaak wat hem erg lekker maakt voor op het kaasplankje of om te verwerken in uw gerechten.

    Lees verder
    € 11,99
    • Voor 15.00 besteld, binnen 24 uur verzonden
    • Meer dan 80 jaar ervaring
    • Iedere week op de markt
  7. Époisses Berthaut
    Waardering:
    84%

    Époisses Berthaut is een rode korstkaas met een pittige eigen smaak. Hij is afkomstig uit het Franse dorp Côte-d’Or waar hij op traditionele wijze gemaakt wordt. Dit pittige Franse kaasje is onmisbaar op de kaasplank en weegt 250 gram.

    Lees verder
    € 10,99
  8. Le Délice De Bourgogne
    Waardering:
    85%

    Le Délice de Bourgogne (ook wel Brillat-Savarin Affine): een zogeheten triple-crème kaas die qua uiterlijk te vergelijken is met een klassieke brie. Dit kaasje heeft een milde, aromatische en romige smaak waardoor hij een goede aanvulling is op de kaasplank. Dit kaasje weegt 225 gram per stuk.

    Lees verder
    € 5,49
  9. Langres
    Waardering:
    95%

    Langres is een sterk geurend Frans kaasje uit de Champagnestreek. Dit kaasje is heerlijk te combineren bij een feestelijke borrel met een goed glas Champagne of een stevige witte wijn.

    Lees verder
    € 7,49
  10. Sainte Maure
    Waardering:
    90%

    Sainte Maure is een van de bekendste Franse geitenkaasjes en is heerlijk zacht met een frisse en nootachtige smaak. Ideaal om op verschillende manieren door koude en warme gerechten te verwerken, maar ook erg lekker op een stokbroodje.

    Lees verder
    € 9,99
  11. La Bouygette
    Waardering:
    80%

    La Bouygette is een Frans geitenkaasje dat op unieke wijze bereid wordt van rauwe geitenmelk. Heerlijk romig en mild van smaak en veelzijdig te verwerken in gerechten.

    Lees verder
    € 8,99
  12. Chèvre met honing

    Heerlijke Franse geitenkaas, gemaakt van gepasteuriseerde geitenmelk. De kaas wordt gemengd met honing, wat resulteert in een heerlijke zachte en zoete geitenkaas.

    Lees verder
    € 4,99
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
16 producten
Lees meer Toon minder

Heerlijk zachte kaas

Wat zijn eigenlijk zachte kazen? Deze soort kazen hebben een zachte en romige structuur. Het fijne aan onze zachte kazen is dat ze op veel verschillende manieren gegeten kunnen worden. De meeste zachte kazen zijn namelijk heerlijk om te verwerken door zowel koude als warme gerechten, maar op een stokbroodje of een toastje zijn ze vaak ook erg lekker.

Onze zachte kazen in deze categorie zijn allemaal afkomstig uit het buitenland en variëren van intens smaakvol tot milde en frisse smaken. 

Zachte romige kazen van verschillende melksoorten

Onze selectie buitenlandse zachte kazen bestaat uit Italiaanse en zachte Franse kazen. Veel van deze romige kazen zijn voorzien van een AOC of een AOP keurmerk. Deze keurmerken waarborgen de authenticiteit van de kazen. Kortgezegd zorgt dit keurmerk ervoor dat de kaasjes alleen hun naam mogen dragen als ze gemaakt zijn van specifieke melk van dieren uit een specifieke streek. Ook de bereiding en het rijpingsproces kan hierop van invloed zijn. Deze keurmerken zorgen ervoor dat u de hoogste kwaliteit in huis haalt en niet een slechte namaak van het origineel.

Buitenlandse zachte kaas kopen

Onze zachte kazen zijn scherp geprijsd. Sommige kazen zijn te bestellen in de gewenste hoeveelheid en sommige kaasjes zoals de burrata en de buffelmozzarella zijn per stuk met een vast gewicht verpakt. Kies uw favoriete kaas en bestel deze gemakkelijk online. Wij snijden de kaasjes vers van het mes en verpakken ze met de grootste zorg.

Veelgestelde vragen

Welke zachte kazen zijn er?

Er zijn veel verschillende zachte kaassoorten. In ons assortiment hebben wij zachte kazen gemaakt van koemelk, geitenmelk of schapenmelk. Deze kazen hebben een Italiaanse of Franse afkomst, zoals Roombrie, Camembert en Langres. Bekijk ons assortiment voor het volledige aanbod zachte kazen.

Wat is het verschil tussen zachte en harde kaas?

Het verschil tussen zachte en harde kaas is het rijpingsproces. Een kortere rijpingstijd en het vochtgehalte zorgt voor een zachtere en meer smeuïge kaas. De zachte kazen bevatten meer dan 67% water! Harde kazen worden langer gerijpt en hebben een lager vochtgehalte dan zachte kazen. Hierdoor krijgen Emmentaler en de Zwitserse Gruyère hun een sterkere smaak.

Mag je zachte kaas eten als je zwanger bent?

Wanneer u zwanger bent mag u alleen gepasteuriseerde kaas eten. Tijdens het productieproces wordt de melk verhit tot minimaal 95 graden waardoor alle bacteriën gedood worden. Zo kan u mozzarella van zowel buffelmelk als koemelk eten. Ook is Chèvre een heerlijke Franse geitenkaas waar u tijdens de zwangerschap van kan genieten. Bij de productinformatie staat beschreven of de kaas gepasteuriseerd is. Twijfelt u? Neem contact met ons op voor meer informatie.